• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinmeubelen kopen: 5 tips waar je op moet letten

Tuinmeubelen kopen tips

Ga je verhuizen of zijn je oude tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen. Kees Smit geeft je graag advies en daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt tuinmeubelen kopen een eitje!

Tip 1: Noteer je beschikbare ruimte

Voordat je op pad gaat voor nieuwe tuinmeubelen is het handig om te weten welke ruimte je beschikbaar hebt. Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft het terras? Heb je een dakterras of een balkon? Meet dan ook de beschikbare ruimte voor het neerzetten van nieuwe meubelen. Je hebt 75 cm ruimte nodig om je stoel naar achter te kunnen schuiven. Daar komt de breedte van de tafel nog bij, inclusief 75 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel. Dit soort informatie is belangrijk om voor je aankoop te weten, zodat je thuis niet voor verrassingen komt te staan. Houd hierbij ook rekening met hoe je bijvoorbeeld een nieuwe tuinset wilt neerzetten.

Het advies is om de tafel zo neer te zetten dat je vanuit huis op de lengte van de tafel kijkt. Waarom?

  • Je creëert lengte in de tuin;
  • Je behoudt je zichtlijn;
  • Je kijkt gezellig de tuin in.

Daarbij houd je meer ruimte over op je terras voor overige tuinmeubelen, zoals een tuinbank of een loungestoel.

Tip 2: Kies je materiaalsoort

In de tuinmeubelbranche is er ruime keuze in materiaalsoorten. Zo heb je keuze uit bijvoorbeeld wicker, aluminium, R.V.S., teakhout en nog veel meer materialen. Wist je dat de geografische ligging van je huis erg bepalend kan zijn voor de keuze in tuinmeubelen? Woon je in de buurt van een treinspoor of zware industrie, pas dan op met meubelen van Roest Vast Staal. Je kunt daar namelijk last hebben van ‘vliegroest’. Woon je aan zee? De helft van het onderhoud wordt dan door de natuur gedaan. Dit helpt je teakhouten tuinmeubelen schoon te houden. Dat komt door de zoute lucht en het zand dat aan komt waaien vanaf zee. Teakhout is zeer geschikt voor buitenshuis. Het beschikt over oliën en harsen die een vochtbeschermende werking hebben. Verder vergrijst teak door de seizoenen heen naar eigen zilvergrijze kleur. Uiteraard is eigen smaak doorslaggevend bij de keuze in materiaal. Kies voor iets wat bij jou en jouw stijl past.

Tip 3: Weet wat je nodig hebt

Indien je tuinmeubelen wilt gaan kopen, heb je meestal al bedacht wat je nodig hebt. Wij hebben nog enkele tips voor je waar je misschien geen rekening mee hebt gehouden. Als je op zoek bent naar een diningset kun je kiezen voor vaste tuinstoelen of verstelbare tuinstoelen aan tafel. Voor kinderen is een vaste stoel erg geschikt, hij staat stevig en heeft één vaste stand. In een verstelbare stoel willen kinderen vaak ‘spelen’ met de verschillende standen. Voor de ouders zijn de verstelbare stoelen juist wel deugdelijk. De standen geven je de kans om overdag van het zonnetje te genieten en ’s avonds heerlijk te kunnen relaxen. Kies bijvoorbeeld voor een set met vier vaste stoelen en twee verstelbare stoelen. De verstelbare stoelen zijn inklapbaar en daardoor eenvoudig aan te schuiven.

Ben je aan het twijfelen tussen een diningset en een loungeset? Maak dan kennis met onze dining loungesets. Hier kun je in de ochtend heerlijk ontbijten, in de middag met je kids een spel spelen en in de avond met vrienden genieten van wijn en tapas. Een perfecte tafel met veel functies. Ook hoog tafelen is een leuke optie. Een barset kan een oplossing zijn wanneer je niet veel ruimte hebt op je terras. Deze neemt in verhouding weinig ruimte in, terwijl je er met veel mensen gebruik van kunt maken. Probeer voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw tuin of balkon nodig heeft.

Tip 4: Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen kopen doe je niet zomaar, het is een investering die je doet voor de langere termijn. Kies daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Het is erg verleidelijk om een zo goedkoop mogelijk tuinmeubel aan te schaffen, maar het is dan de vraag of deze meerdere zomers meegaat. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan hand in hand. Bij Kees Smit bieden wij tuinmeubelen aan met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast loop je niet het risico dat je te veel betaald voor je tuinmeubelen, vanwege de laagsteprijsgarantie.

Tip 5: Kom proefzitten

Wil je het zekere van het onzekere nemen? Kom dan proefzitten. Op deze manier ervaar je direct of je comfortabel zit en of het materiaal en de kleur naar wens is. Ook zie je meteen de look en feel van het meubel. Dit vinden wij als Team Kees erg belangrijk. Weet je de exacte maten van je tuin niet? In onze Experience Stores XXL kun je je tuin opmeten. Zo weet je zeker dat de set ook daadwerkelijk in je tuin past. Onze verkoopadviseurs staan klaar om mee te helpen en te adviseren. Wij verwelkomen u graag!